Omgeving

Schoorlse duinen natuurgebied
strandhuisjes strandslag 1
strand najaar
fietsen
Alkmaar kaasmarkt
marinemuseum Den Helder
golf ooghduyne
Alkmaar
Enkhuizen
strand eb
bollenvelden Julianadorp
strand zonsondergang
Strand zomer
Duinen
Avondzon
Strandslag pier
strandwandeling
strandwandeling
strandpaviljoen 1
strandwandeling 2
strandhuisjes strandslag 2
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

De Kop van Noord-Holland is bekend om de kilometers lange, natuurlijke kuststrook waaraan ook badplaats Julianadorp aan Zee ligt. Dit zonnige dorp ligt direct aan de duinen en heeft de meeste uren zon van Nederland. (Zie KNMI.)

Duinen, dijken, polders, bloembollenvelden, natuurgebieden en pittoreske dorpjes bezorgen dit gebied zijn pure schoonheid. Het strand is er nog wijds en rustig.

Heerlijk in de zon liggen of juist een lange strandwandeling maken, alles is mogelijk. Er zijn diverse strandpaviljoens in de nabije omgeving waar u terecht kunt voor een hapje of drankje (o.a. Paal 6, Zee van Tijd, Schip op het Strand).Vanuit vakantievilla Duynzicht kunt u prachtige fiets- en wandeltochten maken. De omgeving van het park leent zich daar uitstekend voor met haar kleurrijke bollenvelden, duinen en natuurgebieden (Donkere Duinen, Zwanenwater, Schoorlse duinen).

Winkelcentrum ‘de Riepel’ ligt op nog geen 3 kilometer afstand van vakantievilla Duynzicht. Hier vindt u 7 dagen per week, het hele jaar door alles wat u nodig heeft. In de nabije omgeving heeft u een ruime keuze aan leuke plaatsen. Zeer de moeite waard zijn Alkmaar met de beroemde kaasmarkt (april tot september), Enkhuizen en Hoorn met hun historische havens, Den Helder met diverse musea, Bergen met zijn leuke winkels alsook het knusse Schagen. Daarnaast is ook een dagtocht naar het bijzondere eiland Texel een aanrader.

Tevens is er ook voor kinderen genoeg te doen! Heerlijk spelen op het strand, zwemmen, vissen, midgetgolf, fietsen en paardrijden. In de buurt vindt u ook tropisch zwembad “Landal Ooghduyne” en het fraaie Aquacentrum in Den Helder. Ook “Sprookjeswonderland” in Enkhuizen en attractiepark “de Goudvis” in St. Maartenszee zijn zeker een bezoekje waard. Tevens zijn er diverse musea in de buurt die leuk zijn voor kinderen zoals het Marine Museum in Den Helder met o.a. een onderzeeboot waar je in kunt en Fort Kijkduin in Huisduinen.